Ønsker du å lære et nytt språk eller bli bedre i engelsk eller et annet språk du har hatt på skolen? Da kan språkskole være midt i blinken for deg.

Det finnes mange som arrangerer språkskole om sommeren, og blant de mest kjente er EF, som står for Education First. De ble stiftet i Sverige i 1965 og tilbyr språkkurs over hele verden og på mange nivåer. Enten du ønsker å perfeksjonere engelsk, spansk eller fransk finnes det et kurs for deg. Kursene er tilgjengelige over store deler av verden, så her kan du også få tilfredsstilt drømmen om å bli kjent med et helt annet land. Ofte bor du i vertsfamilier, og på den måten får du kultur og språk inn døgnet rundt. I tillegg blir du kjent med mange andre på din alder som har kommet fra hele verden for å oppleve det samme som deg.

Mest populært

Går du på ungdomsskolen er det ofte svært populært å reise på språkskole til England, Malta, Irland, Skottland eller USA for å perfeksjonere engelsken. Dette er land som er godt kjente for nordmenn, og som mange ønsker å tilbringe mer tid i. USA er selvfølgelig på topp i popularitetsskalaen, men det er også mange som drømmer om litt mer eksotiske steder som Australia, Bali eller kanskje Kina. Etter en sommer på språkskole har du lært mye om deg selv og mer om verden, og forhåpentligvis har du fått med deg språkkunnskaper som vil komme deg til gode senere.

Et år i utlandet

Det finnes også de som velger å ta et år i utlandet, gjerne i forbindelse med ungdomsskolen eller i løpet av videregående. Da får du selvfølgelig med deg mer enn bare språk. Du går på lokal skole, bor hos en vertsfamilie og samtidig reiser du rundt i det landet du er i. Dette er et intensivt og lærerikt år der du sitter igjen med mye kunnskap og både språk, kultur og andre mennesker.

Det er gjerne de samme landene som er populære her også, men samtidig har det blitt mer vanlig å søke seg til litt andre destinasjoner enn før. Det er mulig å ha et år i Kina eller Afrika, eller i Mellom-Amerika. Reis til et sted du drømmer om, et sted der du har lyst til å lære språket eller perfeksjonere det, om du kan det fra før. Det er da minnene skapes.

Språkskole hjemme

Har du kanskje ikke helt lyst til å reise vekk, finnes det også språkskoler her hjemme. Du kan blant annet reise til Oslo, og gå på språkskole hos Den franske kulturskolen. Det finnes også tilsvarende på tysk. Det finnes også flere nettskoler, som NKI, som arrangerer språkkurs av ulike typer og i mange språk. Der vil du også få et kompetansebevis når kurset ditt er ferdig.

Uansett hva du velger, er det liten tvil om at det kan være lurt å lære seg et språk ved siden av norsk. Det er mange å velge mellom, og både engelsk, spansk, tysk og fransk er trygge og populære valg. Det er dog også mange som ønsker å lære seg italiensk, kinesisk, japansk eller noe helt annet. Tegnspråk har også blitt mer populært, spesielt etter at Vilde vant Norske Talenter. Valget er ditt, språkskoler i inn- og utland bare ligger og venter på deg.